LIDMAATSCHAP CARE4SAFE

Care4SafeCare4Safe: Nieuw initiatief voor onderhoud van PBM’s 

Care4Safe is een initiatief van FBT en Febelsafe ontstaan uit de noodzaak om het individu en de  gebruiker van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) die onderhouden worden, beter te  beschermen en dit  gedurende de volledige levensduur van deze PBM’s.

BESCHERMENDE KLEDIJ IN VEILIGE HANDEN.

Niet alleen de juiste keuze van de PBM’s is belangrijk, ook het facet onderhoud en de daaraan verbonden dienstverlening verdient de nodige aandacht. Daarom werd een gezamenlijk initiatief van Febelsafe (beroepsfederatie van fabrikanten, invoerders en distributeurs van PBM’s) en FBT (Federatie van de Belgische Textielverzorging) in het leven geroepen: Care4Safe.

Bij het onderhoud kunnen de essentiële veiligheids- en gezondheidsvoorschriften van de PBM’s in gevaar gebracht worden. Bedrijfsleiders konden tot dusver onmogelijk weten waar hun veiligheidskledij echt in veilige handen was. Om dat onderscheid wel te kunnen maken en uit de bekommernis om de vooropgestelde levensduur en de beschermende kwaliteiten van het PBM optimaal te behouden, ontstond Care4Safe: een initiatief dat ‘state of the art” onderhoud herkenbaar moet maken voor de gebruikers van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Door de ondertekening van deze intentieverklaring geven deze bedrijven aan dat ze alles in het werk zullen stellen om de kwaliteitszorg te verbeteren of op peil te houden. Een engagement dat ze nauwgezet zullen naleven.

Tranemo Benelux is sinds 2017 aangesloten bij Care4Safe.
Klik hier voor het certificaat.

Een greep uit onze producten

VEILIGHEIDSHELM + GELAATSSCHERM  H058S-2 ARC-E40HT VLAMBOOG KLASSE 2 36cal/cm2

H114 VEILIGHEIDSHELM + GELAATSSCHERM H058S-2 ARC-E40HT VLAMBOOG KLASSE 2 36cal/cm2

Arc Flash veiligheidshelm met geïntegreerd transparant/grijs gelaatsscherm klasse 2 (boxtest) 7kA / ATPV 36 cal/cm².

Bekijken Offerte
VLAMVERTRAGEND HI-VIS OVERHEMD

5076 91 VLAMVERTRAGEND HI-VIS OVERHEMD

Tranemo introduceert een lichtgewicht (160 grams) vlamvertragend Hi-Vis overhemd mét EN 13034 normering voor chemische spatten.

Bekijken Offerte
HANDSCHOENEN FR ARC 4 CAL

RG0006 HANDSCHOENEN FR ARC 4 CAL

De RG0006 handschoen (FR ARC 4) is een bijzonder dunne montage handschoen speciaal ontwikkeld voor medium elektrische vlamboog risico’s.

Bekijken Offerte
VLAMVERTRAGENDE STRETCH JEANS

6352 85 VLAMVERTRAGENDE STRETCH JEANS

Vlamvertragende, antistatische stretch jeans voor wie zicht begeeft op kantoor èn in de risico omgeving. Arc Rating Catagorie PPE 2. Steekzakken. Muntzak. Achterzakken. Geheel metaalvrij.

Bekijken Offerte
Zoek uw product