TOELICHTING

Feiten, Symbolen en Onderhoud High Visibility

TOELICHTING Feiten, Symbolen en Onderhoud High Visibility

FEITEN HIGH VISIBILITY
High Visibility kleding voor een ieder die goed zichtbaar moet zijn. Vandaag de dag vragen veel werkzaamheden om gecertificeerde veiligheidskleding met hoge zichtbaarheid om zo de veiligheid van de individuele medewerker te bevorderen. Om te voldoen aan de normering voor High Visibility kleding, EN20471, waarbij strikte eisen worden gesteld aan zowel het ontwerp als het materiaal, werken we voortdurend aan de ontwikkeling van onze High Visibility collecties.

Wanneer men werkt langs de weg of nabij andere transport voertuigen, bestaat het risico om aangereden of verdrukt te worden. Aangezien dit veel voorkomende ongevallen zijn, voegt Tranemo aan de meeste buitenkleding extra zichtbaarheid componenten toe.

De vereisten binnen de standaard schrijven de richtlijnen voor waaraan het ontwerp en de doekkwaliteiten van een High Visibility collectie moeten voldoen. Er zijn drie goedgekeurde High Visibility kleuren en Tranemo biedt deze alle drie aan. Het Hi-Vis pakket met de kleuren geel, oranje en rood biedt een uitgebreide keuze.

De normering voor High Visibility kleding stelt ten aanzien van de minimale oppervlakte aan fluorescerende stof in combinatie met reflectie striping. Klasse 3 is de hoogst haalbare klasse.

Des te groter het oppervlakte aan reflectiestrepen, des te hoger de zichtbaarheidklasse. De mate van reflectie van de striping wordt in een instituut getest en kan maximaal klasse 2 behalen. Zowel de stof als de reflectiestrepen worden verschillende keren gewassen en getest op kleurvastheid van de stof en op de mate van reflectie van de striping.

Al onze kleding is getest bij officiële testinstituten en gecertificeerd bij FIOH, het Finish Institute of Occupational Health, in Finland, en is daarmee CE gemarkeerd, het symbool dat op het kledinglabel en de gebruikersinstructie van de kleding terug te vinden is.

SYMBOLEN
CE-MARKERING
De CE markering toont aan dat de kleding is getest en gecertificeerd conform EN20471; EC/686/89 geregistreerd onder 0403; FIOH Helsinki Finland.

EN 20471 - Standaard voor hoge zichtbaarheidkleding
Dit symbool geeft aan dat het kledingstuk voldoet aan de hoge zichtbaarheidnorm (zichtbaarheid overdag en 's nachts) en in welke klasse het valt. In 2013 is de normering EN471 vervangen door EN ISO 20471, maar een kledingstuk met EN471 mag gewoon nog worden gebruikt.

EN20471
Het bovenste cijfer geeft de klasse weer van het oppervlak aan fluorescerend en reflectiemateriaal. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het oppervlak aan fluorescerend en reflectiemateriaal van de kleding. Maximum klasse is 3.
Het onderste cijfer geeft de opbrengst weer van het reflectiemateriaal. Maximum klasse is 2.


EN 343 - Norm voor bescherming tegen slecht weer
Veiligheidskleding die is gecertificeerd volgens EN 343 biedt bescherming tegen neerslag (regen, sneeuw), mist en de vochtigheid van de grond. De kleding en de naden zijn getest op waterdichtheid (klasse 1-3) en waterdampdoorlaatbaarheid (klasse 1-3).
EN343

EN 342 - Norm voor bescherming tegen kou
Veiligheidskleding die is gecertificeerd volgens EN 342 beschermt de drager tegen kou. Er worden eisen gesteld aan warmte-isolatie (aangegeven in m²K/W), luchtdoorlaatbaarheid (klasse 1-3) en waterdichtheid (klasse 1-2).
EN342

ONDERHOUD
GEBRUIKERSINSTRUCTIES – Fluorescerende kleding
Zie hiervoor het waslabel van de kleding. Was apart of samen met andere EN20471 gecertificeerde kleding, binnenste buiten. Gebruik geen wasmiddelen met bleekmiddel die het fluorescerende materiaal afbreken. Drogen in droogtrommel of droogtunnel wordt niet aanbevolen. High-Visibility waarschuwing. De kleding moet in goede conditie worden gehouden en moet regelmatig worden gecontroleerd op schade of slijtage. Dit zal na iedere wasbeurt herhaald moeten worden. Vervanging van het reflectiemateriaal moet worden overwogen als het beschadigd is. Regelmatige vervanging van de kleding voorkomt dat vuil zich aan het materiaal vastzet.Bovenstaand treft u aan: EN20471 werkbroeken, EN20471 werkkleding, kleding EN20471, onderhoud EN20471 werkkleding, signaalvesten EN20471

Tranemo Advanced Workwear
Ecopark 45
8305 BJ Emmeloord
Telefoon: 31 (0)527 616534
Fax: 0031 (0)527 618624
E-mail: info@tranemo.nl
Zoek uw product