FEITEN

Vlamvertragend

FEITEN Vlamvertragend

TRANEMO FLAME RETARDANT is een brede collectie vlamvertragende kleding die is ontwikkeld om het allerbeste te kunnen bieden in gecertificeerde vlamvertragende veiligheidskleding. We werken continu aan productontwikkeling vanwege het feit dat de eisen die worden gesteld aan EN-gecertificeerde kleding constant naar boven worden bijgesteld.

Feiten Vlamvertragend
Waarom vlamvertragende kleding? Natuurlijk om te voorkomen dat uw kledingstuk vlamvat en om vlammenverspreiding te beperken. Wat de meeste mensen niet realiseren is dat verkeerde kleding meer fout dan goed kan doen op het moment dat men komt bloot te staan aan warmte en vuur. Vezels kunnen in de huid smelten en ernstige en moeilijk te herstellen brandwonden veroorzaken. Metalen details op het kledingstuk verhogen de warmte geleiding bij een vlamboog en verergeren de verwonding. Het is daarom van groot belang om vlamvertragende kleding aan de buitenkant te dragen en altijd kleding die de huid bedekt.

Inherent vlamvertragende bescherming
Er zijn twee methodes om vlamvertragende stoffen te produceren:
Inherente stof – Gemaakt van vlamvertragende vezels, de vlamwerendheid zit in de vezel/stof zelf.
Met chemicaliën behandelde stof – De stof ondergaat een chemische vlamvertragende behandeling zoals Proban of Pyrovatex.

Tranemo Workwear heeft ervoor gekozen uitsluitend te werken met inherent vlamvertragende stoffen voor haar vlamvertragende kleding. Dan bent u er zeker van dat u zowel de eerste als de laatste dag van gebruik goed beschermd bent. Voor ons is veiligheid altijd eerste prioriteit. En hoe is dat op uw werkplek?

Vlamvertragend en Goed Zichtbaar
Een hoog percentage van alle arbeidsongelukken ontstaat uit verkeersgerelateerde situaties. Vanuit dat oogpunt heeft Tranemo vlamvertragende collecties ontwikkeld met een brede variatie hoge zichtbaarheidkleur, voorzien van reflectie striping. De gebruiker is hiermee zowel overdag als ’s nachts beter zichtbaar, zowel vanuit het gezichtsveld van de kraanmachinist als vanuit het gezichtspunt van de chauffeur. U kunt nu kiezen uit inherent vlamvertragende kleding gecombineerd met al de drie goedgekeurde High Visibility kleuren.

Werken in een ATEX omgeving
Medewerkers die werken in een geclassificeerde ATEX omgeving, dragen vaak vlamvertragende kleding. Het is van groot belang dat de kleding geen statische elektriciteit teweeg brengt die een vonk kan veroorzaken. Daarom voorziet Tranemo nagenoeg al haar vlamvertragende kleding van een antistatische vezel. (Sommige ATEX geclassificeerde omgevingen vereisen specifieke beschermende kleding).

Risico van blootstelling aan een vlamboog
Veel industriële elektriciens worden blootgesteld aan een elektrische vlamboog. Gelukkig wordt het aantal ongelukken steeds minder, als gevolg van het gebruik van preventief werkende installaties. Maar op het moment dat zich ongelukken voordoen, zijn deze normaal gesproken heel ernstig en komt extreme hitte vrij. Als u in een dergelijke werkomgeving uw werk verricht, zorg er dan voor dat uw kleding is gecertificeerd om u te beschermen tegen dit risico. Onze aanbeveling is dat de stof en het kledingstuk dat wordt gebruikt een aangegeven APTV waarde van minimaal 8 cal/cm² of EN 61482-1-2 CL.1 heeft. Daarnaast is het van belang dat u uw hele lichaam beschermt, dus de juiste veiligheidskleding/uitrusting voor uw gezicht, nek, handen en voeten.

FEITEN VLAMVERTRAGEND
Aanraking met heet metaal
De Scandinavische landen hebben een lange traditie voor wat betreft de productie van metalen. In Zweden en Finland is het voornamelijk staal, in Noorwegen en IJsland aluminium. Het werken in deze omstandigheden vereist speciaal ontworpen kleding die voorkomt dat hete metaalspatten of gesmolten metaal zich aan de kleding vastzetten. Kleding die voldoet aan D3 niveau voor aluminium en E3 voor staal/ijzer geeft aan dat de kleding de hoogst haalbare bescherming in dergelijke werkomgevingen biedt.

Werken in regen en kou
Tranemo biedt u vlamvertragende kleding met wind- en waterafstotende buitenstoffen, getapete naden en ademende binnenvoering. Dit betekent dat deze kleding in regenachtig en slecht weer kan worden gedragen zonder dat wind en water een kans maken binnen te dringen. Combineer uw buitenkleding met de vlamvertragende fleecekleding en onderkleding om het warmteniveau te bereiken dat u wenst.

Geschikte kleding is comfortabele kleding
Tranemo Workwear heeft als doel gesteld de kleding aan zoveel mogelijk vereisten te laten voldoen en daarbij niet uit het oog te verliezen dat het kledingstuk tegelijkertijd comfortabel moet zijn om te dragen. Het is van belang om je prettig te voelen in de kleding die je draagt en dat deze net zo comfortabel draagt als de kleding die je voor privé zou uitkiezen. Dit geeft de garantie dat de kleding altijd wordt gedragen en je beschermt op de dag dat een ongeluk zich voordoet. Om uw voordeel te doen met de slechte geleiding van lucht, kunt u kiezen voor de beste combinatie van bescherming en comfort door verschillende dunne lagen kleding over elkaar heen te dragen. U kunt het beste een beetje “oversize” gebruiken, om zo lucht te krijgen tussen de onderste kleding en de huid als ook tussen de verschillende kledinglagen.


Tranemo Advanced Workwear
Ecopark 45
8305 BJ Emmeloord
Telefoon: 31 (0)527 616534
Fax: 0031 (0)527 618624
E-mail: info@tranemo.nl
Zoek uw product